Tutkimusryhmät (englanniksi) Tutkimuspalvelut (englanniksi)

Yhteystiedot

Haartmaninkatu 8 (PL 63)
00014 Helsingin yliopisto
Puhelinvaihde 02941 911
Fax. 02941 25302

Puhelinluettelo


Akateeminen lääketiedekeskus Helsinki (AMCH)

AMCH-kampuksella huipputason lääketieteen tutkimus, opetus ja hoito kohtaavat päivittäin. AMCH on tiivistä yhteistyötä Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan (HY) ja Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM) sekä Helsingin seudun yliopistollinen keskussairaalan (HYKS) kesken – potilaiden ja koko yhteiskunnan hyväksi.

Tutkimus ja tieteellinen jatkokoulutus

Biolääketieteelliset osastot tarjoavat innostavan ja ainutlaatuisen tutkimusympäristön sekä huippuluokan resurssit ja palvelut Suomen johtavalla ja suurimmalla biolääketieteen tutkimuskampuksella. Osastojen noin 30 tutkimusryhmän tutkimuksen painospistealoina ovat neurotieteet, aineenvaihdunta sekä syöpä- ja kehitysbiologia.

Tutkimusryhmien vastuullisten tutkijoiden (tutkimusryhmien johtajien) sekä heidän ryhmiensä korkeat tieteelliset standardit heijastuvat jäsenyyksinä Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksiköissä, vertaisarvioiduissa lääketieteellisen tiedekunnan tutkimusohjelmissa sekä tutkijakouluverkostoissa. Lisäksi tutkimusryhmiemme johtajat koordinoivat useita Biomedicum Helsingin tutkimuspalveluita, kuten Biomedicum Imaging Unit, Biomedicum Genomiscs, seeprakalayksikkö sekä kudoskäsittelylaboratorio.

Kuva: Jukka Suokas
Tutkimusryhmien johtajien tapaaminen, toukokuu 2011

Ulkopuolinen rahoitus Suomen Akatemialta TEKESiltä, Euroopan unionilta, yksityisiltä säätiöiltä ja yrityksiltä kattaa yli 50 % osastojen vuotuisesta kokonaisbudjetista. Tutkimustyöhon osallistuvan henkilöstön kokonaismäärä on noin 200 tutkijaa, tutkimusavustajaa ja tohtorikoulutettavaa.

Lisää tietoa osastoilla suoritettavasta tutkimuksesta löytyy ryhmien verkkosivuilta. Avoimista harjoittelupaikoista ja tohtorikoulutettavan ja tutkijatohtorin tehtävistä voi tiedustella tutkimusryhmien johtajilta.

Kuva:Mauri Helenius